Menu Close

,,SVEIKATIADA“ – grūdiniai produktai yra sveikatai palankios mitybos pagrindas

“Drugelių” grupės vaikai Pyplių kaimo sodyboje susipažino su šimtmečiais išsaugotu, duonkubiliuose išnešiotu – stebuklingos duonos receptu. Sodybos šeimininkė supažindino vaikus su šio krašto duonos kepimo paslaptimis, parodė kaip raugiama, maišoma ir kepama naminė duona. Vaikai pasitelkę regos, uoslės, skonio, lytėjimo pojūčius tyrinėjo ir aiškinosi duonai iškepti reikalingus produktus ir priedus – ruginiai pilno grūdo miltai, raugas, kmynai.

Visi ugdytiniai  patys  dalyvavo kepimo procese: maišė, formavo mini kepaliukus, dėjo į skardą, kurią šeimininkė pašovė į krosnį.

Sugryžę ragavome košės iš ruginių miltų. Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė vaikams smulkiau papasakojo apie ruginių grūdų naudą vaikų sveikatai.

Skip to content