Menu Close

Dalyvavimas ilgalaikiame respublikiniame projekte,,Sveikatiada”

Dalyvavimas ilgalaikiame respublikiniame projekte,,Sveikatiada”
„Saulučių“gr. veikla „Gamink su Sveikatiada !“
Pavasaris mums dovanoja galimybę aktyviai leisti lauką lauke. Tačiau judant, aktyviai leidžiant laiką lauke norisi ko skanaus ir maistingo užkąsti. „Saulučių“ grupės vaikai gamino morkų ir agurkų šiaudelius, avinžirnių užtepėlę (humusą), nes juose gausu kalio – itin svarbaus mineralo auginant raumenis. „Saulutės“ labai mėgsta iššūkius energija ir stiprybė labai reikalinga, siekiant įlipti į daugelį darželio kieme augančių medžių. Netgi, skusdami morkas ir agurkus vaikai metė sau iššūkį išmatuoti lupenų ilgį ir išsiaiškinti kieno lupena ilgiausia.
Avinžirnių užtepėlės (humuso) receptas „Stipruolis žirnis“
Ingridiantai:
300 g – koncervuoti avinžirniai
3 šaukštai – sezamų sėklų
5 šaukštai – alyvuogių aliejaus
3 šaukštai – citrinos sulčių
2 skiltelės – česnako
½ šaukštelio druskos
Veiklos pradžioje vaikai prisiminė maisto ruošimo higieninius reikalavimus, saugaus elgesio su aštriais įrankiais, buitiniais prietaisais taisykles. Gamybos proceso metu vaikai lavino smulkiąją motoriką, matematinius gebėjimus, turtino žinais apie sveiką mitybą.
„ Zuikučių “ gr. veikla „Gamink su Sveikatiada !“
Kai pusryčiams norisi ko nors skanaus, saldaus ir sveiko, kepkite Bananų duoną. Ši duona suteiks energijos visai dienai.
Bananų duona – tai vienas iš tų valgių, kurie visus namus užpildo šiluma ir viskas iškart tampa geriau.
Ši duona yra puri, drėgna, saldaus bananų skonio ir mėgstama tiek mažų vaikų, tiek suaugusiųjų.
Kuo dar ypatinga ši duona? Šis receptas reikalauja tik vieno dubens ir keleto paprastų ingredientų!
O kas daro bananų duoną sveikuoliška? Šiame recepte duona gaminama iš 100 procentų pilno grūdo miltų ir yra saldinama bananais. Su bananais kepama duona yra visai be riebalų!
Bananų duonos receptas:
Ingredientai: Kiaušiniai-3 vnt.
Bananai-3 vnt.
Ruginiai viso grūdo miltai- 50g
Avižiniai dribsniai-100 g
Smulkinti avižiniai dribsniai-100 g
Kepimo milteliai-0,5 a.š.
Truputis druskos
Gamindami duoną vaikai prisiminė buitinės technikos saugaus naudojimo taisykles. Domėjosi produktais, iš kurių bus kepama duona, ir jų savybėmis. Gilino žinias apie sveiką mitybą.
„Nykštukų“gr. veikla „Gamink su Sveikatiada !“
,,Sveikuolių užkandukai”. Šiandien vaikai pasigamino sveikų užkandžių: patys pjaustė avokadą bei  užaugintus svogūnų laiškus, vėliau  avokadą tepė ant trapučių , o užtepėles barstė svogūnų laiškais.
Skip to content